Utrecht drukt strijdbaar Willem II dieper in de zorgen: pijnlijk record Van Beek

01-05-2021 22:58
117

De degradatiezorgen van Willem II zijn nog lang niet verdwenen na het bezoek dat De Tricolores zaterdag aan FC Utrecht hebben gebracht. De ploeg van de afwezige trainer Zeljko Petrovic moest de punten in De Galgenwaard laten en zag Sven van Beek ongewild Eredivisie-geschiedenis schrijven.

Willem II zag Petrovic afhaken met een hernia en kon ook niet over clubtopscorer Vangelis Pavlidis beschikken: de niet geheel fitte Griek was wél de spelersbus in gestapt, maar kon alleen in de absolute slotfase meedoen. Tot overmaat van ramp vloog de eerste de beste kans voor de thuisploeg direct binnen. Django Warmerdam kwam door op links en vond Sander van de Streek, die knap controleerde en de verre hoek vond: 1-0 na vier minuten.

Wedden

Meer odds

Beide ploegen leken drie kwartier later met diezelfde stand de kleedkamers op te kunnen zoeken. Afgezien van een paar penaltyclaims over en weer en een kans voor Gyrano Kerk gebeurde er weinig. In de blessuretijd van de eerste helft was het echter Van Beek, die een weinig benijdenswaardig Eredivisie-record pakte: de centrale verdediger verschalkte teamgenoot Arijanet Muric na een corner en maakte de zevende (!) eigen goal in zijn carrière, meer dan welke andere Eredivisie-speler ooit.

Willem II liet zich echter niet uit het veld slaan door die tegenslag en ging na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Van Beeks verdedigingspartner Sebastian Holmén vond met het hoofd hetzelfde doel en maakte er weer een wedstrijd van: 2-1. Kerk leek tien minuten later de wedstrijd te beslissen, nadat hij Muric in de korte hoek passeerde, maar de gasten uit Tilburg toonden weer veerkracht. Willem II claimde tevergeefs een strafschop na een vermeende overtreding op Mike Trésor, maar maakte het acht minuten voor tijd opnieuw spannend na een Duitse combinatie: Mats Köhlert vond Derrick Köhn en na diens voorzet gaf Kwasi Wriedt het laatste zetje.

Pavlidis kwam als stormram binnen de lijnen en Willem II kreeg zes minuten extra tijd om alsnog een zwaarbevochten punt mee naar Tilburg te nemen. Nummer zes FC Utrecht stond echter geen kansen meer toe, leek via Kerk zelfs nog te scoren, maar trok de 3-2 over de streep en is al zeker van de play-offs om Europees voetbal. Voor Willem II dreigt juist het vooruitzicht van die andere play-offs: nummer zestien FC Emmen staat op één punt afstand en speelt zondag nog tegen Ajax.