VP's Elftal van de Week: Heracles top, eenling van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Heracles top, eenling van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord

12-04-2021 10:00
57

Heracles Almelo is door de ruime overwinning op Willem II hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord leveren elk één speler.

Sergio Padt (FC Groningen)
Padt wist Groningen met een aantal goede reddingen nog lang op de been te houden tegen Heerenveen. Aan de doelman, die in de zomer naar de Bulgaarse kampioen Ludogorets verhuist, lag het niet.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Door een ongekende wederopstanding is Emmen nog maar één punt verwijderd van de degradatiestreep. Bijl tekende tegen Fortuna Sittard vanaf de strafschopstip voor de belangrijke 1-2.

Ahmed Touba (RKC Waalwijk)
Op de dag dat Parijs-Roubaix verreden had moeten worden, blonk een verdediger uit Roubaix uit tijdens RKC - Ajax. Touba liet zien waarom hij in verband wordt gebracht met onder meer SS Lazio.

Robin Pröpper (Heracles Almelo)
Het was een feestje voor Pröpper zaterdagavond: de aanvoerder speelde zijn honderdste wedstrijd voor Heracles en vierde dat met een 4-0 zege op Willem II én een doelpunt.

Nick Viergever (PSV)
Omdat Ibrahim Sangaré uit het elftal is verdreven door Olivier Boscagli, heeft Viergever zijn basisplaats terug bij PSV. Van die keuze hoefde trainer Roger Schmidt ook tegen VVV-Venlo geen spijt te hebben.

Tibor Halilovic (sc Heerenveen)
Het was een enorme opsteker voor Heerenveen: de ploeg van Johnny Jansen won zondag het uitduel bij FC Groningen met 0-2. Halilovic was één van de Friese doelpuntenmakers.

Rai Vloet (Heracles Almelo)
In de luwte draait Vloet een topseizoen: de aanvallende middenvelder profiteert optimaal van zijn vrije rol en tekende in de thuiswedstrijd tegen Willem II voor alweer zijn veeertiende competitiegoal. Ook leverde hij twee assists.

Jesper Karlsson (AZ)
Bij AZ kwamen de ideeën zaterdagavond van Karlsson. De kersverse international van Zweden gaf één assist tegen Sparta en wordt steeds belangrijker voor zijn ploeg.

Steven Berghuis (Feyenoord)
'Een grote jongen', zo bestempelde Advocaat hem na de zege van Feyenoord op FC Utrecht. En dat is niet meer dan terecht: de Oranje-international stevent met zeventien goals en elf assists af op de MVP-titel in de Eredivisie.

Sinan Bakis (Heracles Almelo)
Heracles boekte een opvallend makkelijke zege op Willem II en een grote rol was weggelegd voor Bakis. De Duitse spits met Turkse roots groeit steeds meer in zijn rol en vijzelde zijn seizoenstotaal op naar zes goals.

Sébastien Haller (Ajax)
Het was misschien niet de állerbeste wedstrijd in zijn carrière, maar Haller bewees opnieuw zijn waarde voor Ajax. Met een acrobatische kungfu-trap bezorgde hij Ajax de volle buit in Waalwijk.