RKC verpulvert Heracles en kent geweldig weekend

21 februari 2021, 16:28

RKC Waalwijk heeft optimaal geprofiteerd van de nederlagen van ADO Den Haag en Willem II. De ploeg van trainer Fred Grim had in eigen huis geen kind aan een ondermaats spelend Heracles Almelo – dat niet één keer op doel schoot – en won met 3-0. Het verschil met de twee directe concurrenten wordt daarmee negen punten.

Heracles mocht de bal hebben van RKC, dat na de openingstreffer loerde op een kans om te counteren. Het spel van de Almeloërs was inspiratieloos en zonder tempo. Het verschil met vorige week, toen de ploeg van trainer Frank Wormuth Ajax goed partij bood, was groot. RKC kreeg alle ruimte en profiteerde daar halverwege de eerste helft nóg een keer van. Lennard Daneels schoot van afstand raak in de lange hoek en liet Heracles-keeper Janis Blaswich kansloos.

Het leverde een bijzondere statistiek op voor RKC, dat sinds de 3-2 overwinning op VVV-Venlo van 5 december 2020 weer eens twee doelpunten maakte in één wedstrijd. Heracles stond erbij en keek ernaar. De uitploeg kwam niet verder dan een dreigend momentje, na een goede actie van Delano Burgzorg.

Aan de andere kant van het veld kreeg Kostas Lamprou niets te doen. De gasten uit Almelo schoten niet één keer op doel en zagen hoe Van der Venne de wedstrijd aan de andere kant van het veld besliste. Hij kapte Robin Pröpper uit en schoot de bal beheerst achter Blaswich voor de 3-0. Vlak voor de treffer gaf hij nog aan dat hij gewisseld wilde worden, maar hij pikte nog wel even een doelpuntje mee.

De mooie, zonnige dag werd dus voor RKC nóg mooier door de overwinning, waarmee de geel-blauwen een grote stap zetten richting lijfsbehoud. Het verschil met de nummers zestien en zeventien in de Eredivisie – Willem II en ADO Den Haag – bedraagt nu negen punten. Heracles blijft door de nederlaag op de elfde plaats steken, met 28 punten. 

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Kostas Lamprou 7; Saïd Bakari 6,5, Melle Meulensteen 6,5, Ahmed Touba 6, Paul Quasten 7; Richard van der Venne 6,5 (77. Sylla Sow -), Vurnon Anita 6,5, Anas Tahiri 6,5; Lennerd Daneels 7,5 (77. Thierry Lusonda -), Thijs Oosting 7 (68. Ayman Azhil 6), Ola John 7 (68. Finn Stokkers 6)

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Tim Breukers 5 (45. Noah Fadiga 6), Robin Pröpper 5, Mats Knoester 5, Jeff Hardeveld 4,5; Teun Bijleveld 5,5, Lucas Schoofs 5 (82. Orestis Kiomourtzoglou -), Rai Vloet 5,5 (82. Kasper Lunding -); Luca de la Torre 5,5, Ahmed Kutucu 5 (61. Adrian Szöke 5,5), Delano Burgzorg 6 (45. Sinan Bakis 5)

Man of the Match: Lennerd Daneels

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen