FC Utrecht heeft geen kind aan Willem II en zet tennisuitslag neer in Tilburg

19-02-2021 21:48
160

Willem ll wist de eerste wedstrijd onder Zeljko Petrovic nog te winnen, maar is inmiddels twee keer op rij pijnlijk onderuit gegaan. De Tilburgers verloren vrijdagavond van FC Utrecht met hele dikke cijfers van FC Utrecht: 0-6.

Het Petrovic-effect lijkt snel weg te ebben bij Willem ll. Want na de 2-0 zege op FC Emmen krijgt de nummer zeventien van de Eredivisie helemaal niets meer voor elkaar. Ook tegen Utrecht werd al snel duidelijk dat er niets inzat. Toen Hidde ter Avest al na drie minuten scoorde en Sander van de Streek dat na elf en negentien minuten overdeed, was er al niets meer te redden voor Willem ll.

De Domstedelingen, die nog nooit eerder zo snel op een voorsprong van drie doelpunten waren gekomen, gingen na rust vrolijk verder met doelpunten maken. Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en Mark van der Maarel kwamen allemaal nog op het scorebord te staan. Vooral de laatste goal van de rechtsback was fraai: hij rondde af met de buitenkant van de rechterschoen.

Waar de wedstrijd voor Utrecht perfect verliep, was het voor Willem II uiteraard een dramatische avond. De Tricolores leden hun grootste nederlaag van het seizoen en laten opnieuw een kans liggen om uit de degradatiezone te komen. De Tilburgers staan zeventiende, maar hebben evenveel punten als nummer zestien ADO Den Haag. Die ploeg heeft nu een wedstrijd tegoed en de kans om een belangrijk verschil te slaan.

René Hake, de trainer van FC Utrecht, ziet dat zijn ploeg door de overwinning in Brabant serieus mee gaat doen om de play-offplekken. De grootste uitzege ooit brengt hen naar plaats zeven, boven ploegen als FC Twente en SC Heerenveen.