Pavlidis kijkt op tegen landgenoot: "Ik wil net als hij zijn"

19 februari 2021, 13:47

Het is geen makkelijk seizoen voor Vangelis Pavlidis, de spits van Willem II. Afgelopen seizoen maakte de Griekse aanvaller nog dertien doelpunten en gaf hij zes assists, nu staat de teller voorlopig nog op zes doelpunten en drie assists. Vorig jaar was hij nog dé Griek om op te letten in de Eredivisie, maar nu is er iemand anders om die rol op zich te nemen.

Het is niet makkelijk, scoren voor dit Willem II. Dat erkent de Griekse spits zelf ook. "Het is moeilijk, als je verliest en je scoort niet, dan is dat allebei een probleem", geeft hij aan in gesprek met de NOS. Willem II eindigde vorig seizoen op een fantastische vijfde plek en verdiende daarmee een ticket voor Europees voetbal. Dit seizoen gaat het allemaal stukken minder, Willem II staat met nog een paar wedstrijden te gaan op plek zestien in de Eredivisie, knokkend tegen degradatie.

De vorm terugpakken zal moeilijk worden voor de Griekse spits in Tilburg. Gelukkig heeft hij wel een Grieks voorbeeld rondlopen in Nederland, Giorgos Giakoumakis. De Griekse held uit Venlo maakte dit seizoen al 22 doelpunten voor VVV, en is daarmee de topscorer van de Eredivisie. Dat Pavlidis naar Giakoumakis opkijkt vertelt hij ook. "Ik wil net zo als hij zijn, natuurlijk. Maar ik ben ook blij voor hem. En het is ook goed voor het nationale team van Griekenland."

Sinds vorige maand staat bij Willem II Zeljko Petrovic aan het roer. Pavlidis is in ieder geval zeer te spreken over de komst van de Montenegrijn. "Grieken kunnen goed overweg met mensen uit de de Balkan. We zitten op dezelfde golflengte. En hij is goed in grappen maken. Het is goed om plezier te hebben en te lachen met het team." Vrijdagavond wacht voor Willem II de clash met FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen