Pavlidis begrijpt vergelijking: 'Natuurlijk wil ik ook zo goed worden'

Pavlidis begrijpt vergelijking: 'Natuurlijk wil ik ook zo goed worden'

19-02-2021 12:06 Laatste update: 12:10
9

Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis bevindt zich in een moeilijke situatie bij zijn club. De Griekse spits heeft moeite met het maken van doelpunten én de Tilburgers staan op de zestiende plaats in de Eredivisie, aan het einde van de rit betekent dat play-offs voor promotie/degradatie.

Vorig seizoen leverde Pavlidis maar liefst dertien treffers en vier assists.Maar dit seizoen staat de teller 'nog maar' op zes doelpunten en drie assists. De Griek baalt van zijn eigen vorm en de vorm van zijn ploeg. "Dat is moeilijk. Als je verliest en niet scoort, is dat dubbel balen", vertelt de 22-jarige aanvaller in gesprek met de NOS.

Met landgenoot Giorgos Giakoumakis als grote voorbeeld in de competitie hoopt Pavlidis zijn oude vorm snel terug te vinden. "Natuurlijk wil ik ook zo goed worden. Ik ben blij voor hem dat hij het zo goed doet. Het is ook goed voor het nationale team dat we zulke spelers hebben, dan gaat het niveau omhoog."

Pavlidis begrijpt de vergelijking met Giakoumakis, maar helemaal terecht is die volgens de Griek niet. "Ik denk dat hij meer een pure spits is dan ik. Hij komt vaker in de zestien. Ik ben ook blij als ik kansen kan creëren voor anderen. Hij is meer een afmaker."