Spoorboekje: Willem II - Utrecht, Eerste Divisie, Vlap vs Weghorst

19 februari 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 19 februari.

 

Wedstrijden

FC Dordrecht – NAC Breda (18.45 uur)

Voor NAC is het zaak om wedstrijden te winnen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Bredanaars zijn op het moment zes punten verwijderd van de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie naar de Eredivisie. Tegen laagvlieger FC Dordrecht tellen alleen drie punten. NAC moet wel op de hoede blijven, want eerder dit seizoen wonnen De Schapenkoppen met 0-1 in Breda. Het was een bijzondere zege want de enige goal van de wedstrijd viel pas in de 97e minuut en kwam van de voet van Richie Musaba. 

Willem II – FC Utrecht (20.00 uur)

Een belangrijk duel voor beide ploegen. Willem II, de nummer zestien, moet weg zien te komen uit de gevarenzone, terwijl FC Utrecht wil aansluiten bij de subtop. De Domstedelingen bleven in de laatste vijf duels ongeslagen en hebben de smaak, na een moeizame competitiestart, inmiddels aardig te pakken. Waar Willem II vorig weekend een flink pak slaag kreeg van Feyenoord (5-0), won Utrecht met 3-1 van VVV-Venlo. Wie doet er goede zaken in Tilburg?

Arminia Bielefeld – VfL Wolfsburg (20.30 uur)

De clash tussen Michel Vlap en Wout Weghorst. Bielefeld baarde afgelopen weekend opzien door uit bij Bayern München met 3-3 gelijk te spelen. Het stond zelfs tot twee keer toe met twee doelpunten verschil voor, maar Bayern kwam telkens op gelijke hoogte. Vlap kwam voor de eerste keer in actie voor zijn nieuwe ploeg en wist direct te scoren. Bij Wolfsburg hebben ze in de persoon van Weghorst ook een doelpuntenmaker pur sang. De boomlange spits scoorde tot nu toe al veertien keer in de Bundesliga.

Voetbal op tv

18.45 uur: FC Dordrecht - NAC Breda, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

18.45 uur: Jong PSV - FC Den Bosch, ESPN 4, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Willem II - FC Utrecht, ESPN 2, live verslag van het Eredivisie-duel 

20.30 uur: Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg, ESPN 5, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside,Veronica, voetbaltalkshow

21.00 uur: Wolverhampton Wanderers - Leeds United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

21.00 uur: Telstar - FC Eindhoven, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Helmond Sport - Roda JC, ESPN 4, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen