Willem II pakt tegen VVV langverwachte driepunter in duel der Griekse spitsen

21-11-2020 20:36
15

Willem II heeft na zes Eredivisie-duels zonder zege eindelijk weer drie punten binnengehaald. De Tricolores gingen furieus van start tegen VVV-Venlo, maakten het vervolgens toch nog spannend, maar konden hun krappe voorsprong vasthouden.

De wedstrijd stond in het teken van de strijd tussen de Griekse spitsen, die na een half uur spelen inderdaad allebei gescoord hadden. Vangelis Pavlidis opende na zeven minuten het bal, na een splijtende pass van Mike Trésor.

Nadat Görken Saglam met een heerlijke krul in de verre hoek voor de 2-0 had gezorgd, was het de beurt aan Giorgios Giakoumakis. De VVV-spits nam een lange bal van Tobias Pachonik knap uit de lucht en tekende voor de aansluitingstreffer. Giakoumakis kwam hierdoor op acht seizoenstreffers, evenveel als Eredivisie-topscorer Danilo.

VVV rook bloed en joeg in het restant van de vermakelijke eerste helft op de gelijkmaker. Na rust viel er minder te beleven: de gasten uit Venlo hadden nog steeds het initiatief, maar kansen waren er nauwelijks. Ole Romeny had het duel kunnen beslissen, maar stuitte op Thorsten Kirschbaum en liet VVV in leven. Vlak na het ingaan van de blessuretijd had Christian Kum de 2-2 op zijn hoofd, maar de VVV-routinier kopte gehaast over. Joshua John kreeg daarna eveneens nog een open kans, maar ook deze was niet aan VVV besteed.

De punten bleven in Tilburg: Willem II neemt afstand van de degradatiezone en komt op gelijke hoogte met VVV. Beide middenmoters staan na negen speelrondes op acht punten.