Plannen: oefenen in augustus en starten halverwege september

2 juni 2020, 15:55

Tijdens het overleg van de Eredivisie CV met de clubs zijn dinsdag interessante punten naar voren gekomen. Martin van Geel, directeur van Willem II, gaf na het overleg aan dat er wordt gedacht aan het spelen van oefenwedstrijden in augustus. Het gaat om vriendschappelijke ontmoetingen tussen Eredivisie-clubs.

De openhartige beleidsbepaler heeft verteld wat er dinsdag besproken is. "Het is geen geheim dat het verdienmodel van de Nederlandse profclubs voor zestig tot zeventig procent bestaat uit recettes en sponsoring, dus moeten er mensen aanwezig zijn in het stadion. Daar moeten we naartoe werken", zei Van Geel bij FOX Sports. "Daar is de KNVB heel erg goed mee bezig. Als we langer zonder publiek moeten spelen, zal er steun moeten komen vanuit Den Haag omdat dan veel clubs het lastig gaan krijgen. De plannen zagen er prima uit en iedereen kon zich er in vinden. Binnenkort zullen ze besproken worden in Den Haag."

Er werd al vooruitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen. Helemaal in cement gegoten is dat nog niet, maar in principe is het streven wel duidelijk. "Ik heb begrepen dat er vanaf half september competitievoetbal gespeeld gaat worden en begin september de interlands", zei Van Geel. "In augustus wordt er dan vriendschappelijk gespeeld. Men is er mee bezig om te kijken hoe dat vorm gegeven kan worden. Er is ook een plan ontrold om alle Eredivisie-clubs tegen elkaar te laten spelen in augustus. Zodat er ritme opgedaan kan worden. Ook daar was iedereen het mee eens. Het kan een mooie start zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen