VVV-coach had niet gerekend op beslissende goal: 'Had lijstje al klaar'

VVV-coach had niet gerekend op beslissende goal: 'Had lijstje al klaar'

28-05-2023 15:30
2

Rick Kruys had niet gerekend op de beslissende treffer van Özcan Yasar in het play-off-duel met Willem II zaterdagavond. De trainer van de Limburgse club was al druk bezig met het lijstje met penaltynemers.

"Het was een waanzinnig moment voor het team, maar ook voor hem", aldus Kruys bij ESPN na het beslissende doelpunt in de laatste seconden van de verlenging. "Het lijstje voor de strafschoppen hadden we al klaar, maar die gaan we niet verklappen." Kruys geeft aan enorm trots te zijn op zijn team. "Willem II was de gedoodverfde favoriet in de nacompetitie. Dat heb ik iedereen ook horen zeggen, dus ik vind het wel knap dat wij ze verslagen hebben."

VVV treft aanstaande dinsdag al Almere City voor de halve finale van de play-offs. "Almere is ook eerder begonnen, maar heeft ook een verlenging gehad. Deze zege brengt een bepaalde euforie met zich mee waardoor je makkelijker herstelt. Dinsdag moeten wij er gewoon staan. Zo zijn de regels nou eenmaal", zegt Kruys.

Venema
Nick Venema maakte de aansluitingstreffer en gaf de bal in de extra tijd van de verlenging voor op teamgenoot Yasar, die de beslissende 2-2 binnenknikte. "Hij heeft nog nooit gescoord, maar maakt gelijk de belangrijkste goal van het seizoen tot nog toe", zei de aanvaller van VVV al.