Velanas: de persona non grata in de NAC-selectie die belangrijk is in de play-offs

Velanas: de persona non grata in de NAC-selectie die belangrijk is in de play-offs

27-05-2023 19:00 Laatste update: 18:51

ADVERTORIAL – Vanavond vechten Willem II, VVV-Venlo, MVV en NAC Breda uit welke twee clubs zich voor de halve finale van de nacompetitie gaan plaatsen. Daar zijn Almere City en FC Emmen al zeker in terug te vinden. Blik vooruit op het aankomende spektakel en speel mee met Unibet! In deze preview speciaal aandacht voor Odysseus Velanas, de belangrijke persona non grata uit de NAC-selectie.

Van MVP naar persona non grata

Odysseus Velanas is aan zijn tweede seizoen bezig bij NAC Breda en dat is er duidelijk een met twee gezichten. De op het Griekse Samos geboren Nederlander ontpopte zich tijdens de eerste seizoenshelft en een deel van de tweede seizoenshelft tot de meest waardevolle speler uit de selectie van Breda. Velanas en het maken van doelpunten gingen in de periode van augustus 2022 tot en met februari 2023 hand in hand: hij wist liefst dertien keer tot scoren te komen. Velanas in het NAC-shirt bleek dan ook een gouden formule, totdat het tij plots drastisch keerde.

Toen Velanas in de zomer van 2021 van FC Utrecht naar NAC trok, tekende hij een contract tot medio 2023. NAC wilde de succesvolle aanvallende middenvelder dan ook maar wat graag behouden en bood hem in een riant voorstel aan om zijn verbintenis te verlengen. Dat weigerde de Griek omdat hij graag in de Eredivisie wil spelen. Velanas, die ook nog eens aanvoerder van de ploeg was, moest zijn band inleveren en belandde op de bank.

NAC heeft Velanas tóch nodig

Ook zonder Velanas vindt NAC uiteindelijk onder Peter Hyballa de weg naar boven en komen de play-offs steeds meer in zicht. Met nog enkele wedstrijden te spelen is de Parel van het Zuiden uiteindelijk zeker van deelname aan deze prestigieuze knock-out-competitie, waarna er iets opmerkelijks gebeurt. Velanas krijgt weer speeltijd en laat meteen zien dat hij misschien wel de sleutel voor promotie naar de Eredivisie is.

In de laatste competitiewedstrijd tegen SC Telstar doet Velanas wat hij eerder dit seizoen al dertien keer deed: scoren. NAC verliest de wedstrijd weliswaar, maar dat zorgt niet voor een knauw in het Bredase zelfvertrouwen. In tegendeel zelfs, want in de eerste play-off-wedstrijd tegen MVV laat de club uit Breda zich weer van zijn sterke kant zien. Het wordt 1-0 in het Rat Verlegh Stadion met Velanas als enige doelpuntenmaker. IJzig koud weet hij MVV-doelman Romain Matthys vanaf de stip te verschalken.

De odd

Vanavond staat de return uit het play-off-tweeluik tussen NAC en MVV op het programma, waarin ze in Breda wederom naar Velanas kijken. Unibet speelt met een mooie odd in op de veel scorende aanvallende middenvelder: voor één doelpunt van Velanas krijg je 2.70 keer je inzet. Wat hier ook interessant aan is, is dat Velanas over het algemeen de strafschoppen voor zijn rekening neemt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.